Wie zijn we

Wij zijn Rosa en Anna en zijn al jaren werkzaam binnen de theater en danswereld. Een aantal maanden geleden kwamen wij op elkaars pad doordat we beiden net moeder waren geworden van twee prachtige kindjes. We raakten in gesprek en kwamen erachter dat we los van elkaar al jaren droomden van het opstarten van een eigen kindertheater. Het leek ons het allerleukste om dit samen te doen, elkaars talenten en ervaringen te bundelen en vandaaruit te ontwikkelen. En zo is kindertheater Spring ontstaan!

Hi, ik ben Anna Verschoor.

AnnaKinderen en theater! Een leukere combinatie is er niet. Kinderen zijn zo puur en fantasierijk, dat ze mij keer op keer verrassen. Ik vind het leuk om met de onbevangenheid van kinderen te werken en geef dan ook graag mijn theaterervaringen door!

In 2007 ben ik afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater. Na mijn opleiding heb ik diverse mooie rollen mogen spelen, zoals de rollen Haas en Rat in de voorstelling Kikker in de Wolken (Frog in the Clouds) waarmee wij door Amerika en Canada toerden. Terug in Nederland mocht ik de rol spelen van Anna Dekker in 1953 de musical. Tevens was ik te zien in Thomas en het Circus, Thomas en de Schat, Karel de Kok en het geheim van Sinterklaas, Bob de Bouwer en Woezel en Pip; Overal Vriendjes. Komend seizoen zal ik te zien zijn in de theatervoorstelling Peppa Pig, de grote plons.

Daarnaast ben ik afgestudeerd als muziektherapeut en heb ik gewerkt binnen het speciaal onderwijs. Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het geven van theater-, muziek- en danslessen aan kinderen in diverse leeftijdscategorieën. Daarnaast heb ik meerdere theatrale en muzikale workshops opgestart voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Tevens heb ik meegewerkt aan educatieve kunstprojecten vanuit Stichting Papageno.

Hallo, ik ben Rosa Schütt,Rosa
Ik ben moeder van Jonas en dans en zing bijna iedere dag met hem in de huiskamer. Als jong meisje deed ik dit ook het allerliefste, vanaf 4 jaar volgde ik allerlei soorten danslessen, waaronder een pré-vooropleiding op de dansakademie in Arnhem. Later kwamen daar zang en toneel bij en een jaar op de musicalfactory in Tilburg. Na de middelbare school ben ik naar de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater gegaan. Omdat deze opleiding niet bij me paste ben ik na een jaar gestopt en overgestapt naar de School of Communication Media and Music. Na het behalen van mijn Bachelor diploma ging ik een tijd reizen en werken. In 2011 ontdekte ik de opleiding voor docent dansexpressie. Ik ben 2 jaar opgeleid in de dansexpressie methodiek en heb diverse stages gelopen bij basisscholen, dansscholen en het conservatorium in Haarlem, waar ik veel ervaring heb opgedaan in het lesgeven aan kinderen van diverse leeftijden en studenten. Na het halen van mijn diploma heb ik als freelancer dansles gegeven aan kinderen.

Mijn lessen zijn een mix van spelenderwijs dansen op populaire (kinder)muziek en dansimprovisatie rondom een thema. Naast het ontwikkelen van de motoriek en kinderen bewust maken van bewegen in de ruimte, met ritme en kracht, probeer ik ze ook te stimuleren in hun eigen bewegingsmogelijkheden. Ik leer ze zichzelf uit te drukken in dans, niet alleen vanuit pasjes, maar ook vanuit improvisatie en speel in op hun fantasiewereld. Ik zie ze vrijer worden in hun bewegingen en steeds meer durven, waardoor ze uiteindelijk meer zelfvertrouwen krijgen. Dit vind ik het mooiste wat er is!